Så er vi kommet til den siste eklipsen i sommer, som er en delvis solformørkelse. Den finner sted 11.august, og følger den totale måneformørkelsen 27. juli og den delvise solformørkelsen 13. juli.

Generelt om eklipser her.

Samle trådene

Nå er det tid for å samle sammen trådene og reflektere rundt hva sommeren har gjort med oss.

Kanskje sitter du med en følelse av at der er mer i livet, at mulighetene er så mange, at det finnes folk og steder og tanker som du ikke en gang kan klare å forestille deg, akkurat nå.

Det finnes rett og slett en virkelighet der ute som bare ligger og venter, alt du trenger å gjøre er at å ta skrittet ut.

Men så er det bare det at du samtidig kan kjenne deg rådvill. Du kan oppleve å ikke vite hvilken retning du skal gå for å komme ut der. Kan til og med oppleve at du går og går, men allikevel bare ser det samme, kjente landskapet rundt deg uansett hvor støl du er etter alle milene som er tilbakelagt.

Det samme, igjen og igjen.

Kanskje i litt forskjellig innpakning hver gang, kanskje tenker du et øyeblikk at dette er det nye! Bare for ganske fort å erkjenne at det er det samme. Den samme følelsen, samme type situasjon, samme håp og samme frykt.

Men noe er allikevel forandret. Vi sitter med en innsikt vi ikke hadde før. Vi vet at verden der ute er større, og vi vet at vi er på vei ut dit. Ut i møte med nye sider av oss selv, i møte med nye mennesker og helt nye situasjoner. Men vi vet ikke hvordan overgangen skal skje.

Så det er en slags dobbel følelse; på den ène siden at vi ikke kommer noen vei liksom akkurat nå, og på den andre siden at vi vet at noe holder på å endres. Vi får bare ikke helt tak i hva og hvordan.

Vi liker å ha kontroll, kan oppleve at vi er avhengige til og med av å kunne kontrollere livene våre. Men denne gangen er det kanskje en ganske annen strategi som kan gi den største innsikten; nemlig det å bare stå rolig med frustrasjonen, usikkerheten på veien videre, kanskje med sorgen til og med eller med den helt stille, yrende gleden og vissheten over at noe nytt er i ferd med å åpne seg.

Du kan ikke gjøre noe akkurat nå for å fremskynde prosessene. Så tillat deg selv å bare stå ganske rolig og observere alt som skjer i deg og rundt deg. Så vil veien videre bli tydelig etter hvert.

 

På stjernehimmelen denne sommeren er det to store tema som utspiller seg og som presser på oss i veien mot det ukjente:

  1. Refleksjon

Det ene temaet handler om refleksjon. Dette er ganske enkelt en sommer for ettertanke fremfor handling. Det betyr ikke at vi sitter tiltaksløse og ikke gjør noe. Det betyr ikke at vi ikke besøker nye steder eller treffer nye mennesker. Men det betyr at alle erfaringer og møter har en reflekterende natur, i den forstand at de tar oss et skritt tilbake så vi kan betrakte mønstrene våre eller betrakte hendelser og valg fra fortiden som påvirker situasjonen vår i dag.

Det ligger så sterkt i oss at vi ønsker ting annerledes. Og i den sammenheng er dette en fantastisk tid for å rydde opp og kaste ut det vi er ferdige med.

Men enda viktigere er det å møte oss selv med varhet, forståelse og omsorg. Vi har så mange meninger og drømmer om hvordan alt skulle ha vært, og en nøyaktig match mellom virkeligheten som den er og håpene vi hadde er aldri mulig. Livet tar hele tiden små eller store vendinger, på godt og på ondt. Vendinger som ofte ligger langt utenfor vår forestillingsevne, før vi faktisk ser at de skjer.

Kanskje noen av drømmene også skal ryddes vekk denne sommeren, så vi enda bedre blir i stand til å stå med hele oss godt forankret i situasjonen slik den faktisk er akkurat nå?

Å gi slipp på en drøm kan være forbundet med både smerte og sorg og en følelse av å miste retningen.

Og samtidig kan det være akkurat det som hjelper deg til å se alle skatter og muligheter som ligger rett foran deg i livet ditt slik det er nå, og ikke slik du ser det for deg i fremtiden bak en fjern drøm.

Kanskje er noe av det du har i livet ditt i dag slett ikke noe du drømte om å få. Men fordi drømmen tok så mye av din oppmerksomhet så du kanskje ikke at det du har er av minst like stor verdi som det du lengter etter.

Skattejakt

Dette er sommeren for skattejakt. Sommeren for å revurdere og re-evaluere, så du får øye på alt av verdi som stråler i mot deg slik livet ditt er akkurat i dag.

Og ja, dette kan godt være at dette er en annen aktivitet enn den vi egentlig ønsker oss. Ting blir satt på vent nå….

Vi har så lett for å ønske oss full fart fremover, klar og tydelig retning og en følelse av å finne nye land og nye horisonter. Men igjen: du skal ikke se vekk fra at det du får i livet faktisk langt overgår det du ønsker deg. Bare åpne øynene helt opp og betrakt alt som er rundt deg , i dag.

  1. La lyset ditt skinne ut i verden

Det andre store temaet handler om det å gi slipp på alt som står i veien for at lever ut det som oppleves aller mest ekte og autentisk for oss selv.

Temaet henger sammen med sol- og måneformørkelsene i sommer (to solformørkelser og en måneformørkelse i løpet av juli og august) som alle handler om at vi skal ut der på scenen og skinne og vise oss frem.

Ikke fordi vi skal få applaus, men rett og slett fordi vårt sanne lys er vårt bidrag til verden og alle rundt oss. Og igjen, akkurat slik vi er. Med alle våre bekymringer og følelse av ufullkommenhet.

Tenk deg flammene i et bål. De skinner klare og sterke, men er avhengige av noe å brenne på. Hvem har sagt at flammene ikke kan få næring til sin klarhet fra det som heter bekymring, ufullkommenhet eller brustne håp? Ta det du har for hånden, og la lyset dit skinne. I dag.

Ved sol- og måneformørkelse er det en tendens til at vår indre visdom får et kraftig puff til å folde seg ut. Hendelser kan derfor virke dramatiske rundt eklipser. Det kan være det føles som at noe blir tatt fra deg: En situasjon, en tittel, en relasjon, et mønster eller en forstilling du har om deg selv, et håp for fremtiden.

Men om det stormer rundt deg så husk på at alt som du må slippe nå vil gjøre at du vil leve enda litt nærmere din egen sannhet når ting faller til ro igjen i løpet av høsten. Varmen fra deg til verden vil være enda sterkere når dette er over, og det vil bli tydelig for deg hvor du skal ta det neste skrittet i livet ditt.

Etter en eklipseperiode som dette tar det gjerne noen måneder før alt setter seg og finner sin nye plass.

Vær tålmodig med deg selv, og med de rundt deg!

 

Med astrologiske ord

Følelsen av kanskje ikke å komme noen vei akkurat nå, og heller bli hensatt til opprydding, refleksjon og møte med fortiden har i astrologisk forstand å gjøre med at det i skrivende stund er syv planeter som er retrograde på himmelen, det vil si at de sett fra jorden ser ut som de går baklengs i sin egen bane rundt Solen. Dette gjelder Merkur (midt i Løvens tegn: refleksjon rundt hvordan jeg uttrykker min identitet), Uranus (tidlig i Tyrens tegn: plutselig innsikt og påfølgende refleksjon rundt økonomisk stabilitet og også rundt fysisk/sanselig tilstedeværelse), Khiron tidlig i Væren (konkret erfaring med påfølgende refleksjon rundt ensomhetens smerte på den ene siden og selvstendighetens styrke på den andre), Neptun midt i Fiskenes tegn (refleksjon rundt det grenseløse/uendelige og vår plass i forhold til dette), Mars i begynnelsen av Vannmannen (refleksjon rundt handling og ambisjon, og rundt å finne en ny plass i den gruppen eller det samfunnet du er en del av), Pluto midt i Steinbukken (refleksjon rundt maktstrukturer og økonomiske systemer du er en del av) og til sist Saturn tidlig i Steinbukken (refleksjon rundt din vei til å realisere dine ambisjoner, og en realitetsorientering i forhold til hvor langt du er kommet i forhold til dine mål.).

Sol- og måneformørkelsene skjer i Løvens tegn: stå frem som en konge eller dronning og vær din egen hersker, samtidig som du gir rom til at også mennesker rundt deg får skinne i sin egen verdighet.

Tidligere perioder

Det kan være nyttig å gå tilbake til tidligere perioder med den nordlige måneknuten i Løvens tegn, og dermed med sol- og måneformørkelser i Løven og Vannmannens tegn. Også i disse periodene har teamet vært å stå frem med en sannere og mer kreativ utgave av deg selv. I ettertid vil du kunne se at det som kanskje skjedde av mindre behagelige ting i disse periodene også på sikt har hjulpet deg til å bli mer genuin. Eller du ser kanskje at smerte du kan ha opplevd faktisk kom fra deg selv og din prosess mot å om finne mot til å stå frem som mere sann og ekte.

Være seg selv handler ikke om å få alle sine ønsker oppfylt, men det handler om å stadig stråle litt mer av din helt egen og unike kreativitet og varme ut i verden.

 

Måneknutene er i samme tegn ca hvert 19. år, og står i et tegn i halvannet år før de går videre til neste tegn. Sol- og måneformørkelser skjer alltid i de tegnene der måneknutene er.

 

Tidligere perioder med nordlige måneknute i Løvens tegn (og sørlige måneknute i Vannmannens tegn):

Oktober 1998-april 2000

Januar-1980 – september 1981

Juni 1961 – desember 1962

November 1942 – mai 1944

Mai 1924 – oktober 1926

 

Inneværende periode:

Mai 2017- november 2018

 

Abonner på nye innlegg

Oppgi din epostadresse for å abonnere på nye innlegg.

Sommerens siste eklipse