Dagene rundt denne fullmånen bærer i seg 12512361_10153270433540881_3392174063481606292_nmye refleksjon og ettertanke. Det er som om vårt indre rom er utvidet, og som en lyskaster er rettet mot alt som beveger seg der inne. Dette henger sammen med både fullmånens intensitet, og det at mange planeter for tiden beveger seg bakover i sine egne baner (selvfølgelig ikke egentlig, men det ser sånn ut fra Jorden). Denne bakover-bevegelsen er det nyttig og viktig å vite om, nettopp fordi den er en kraftig invitasjon til å gå inn og reflektere. Ofte synes den ytre verden å være litt i utakt med seg selv i slike perioder med planeter i baklengs bevegelse.

 

Bruk denne anledningen til refleksjon!

Fremfor å bruke masse krefter på å løpe rundt og fikse og ordne alt der ute, er dette tiden for å reflektere over spørsmål som:

Jobber jeg med de ambisjonene for mitt liv som er riktige for meg?

Bruker jeg min energi til å skape mening for meg selv og andre?

Er strukturene i mitt liv sånn at de bygger opp under det som gir meg mening?

Tar jeg vare på helsen min på den måten som er nødvendig for at jeg skal kunne bruke meg selv best mulig?

 

Perioder med et mer innadrettet fokus er en del av rytmen i Solsystemet. Det betyr ikke på noen måte at verden der ute stopper opp, eller at vi skal slutte å bry oss om den. Men det betyr at vi får gjentatte invitasjoner til å vende blikket innover og gjøre grundige og nødvendige refleksjoner rundt hvordan vi forvalter vårt eget liv.

Slike refleksjoner vil være ekstra fruktbare nå.

Denne aktuelle perioden med intens refleksjon vil være med oss frem til sommeren står i full blomst. Bruk den!

 

Fullmånen

Ekstra åpne og mottakelige er vi jo også nå i dagene rundt fullmånen.

Solen har akkurat gått inn i Tyrens tegn, og det sentrale temaet i Tyren er å gi en form til det som har verdi; på en jordnær og realistisk måte.

Kvaliteten av fasthet og ro kan være stor hos Tyren. En fasthet som til tider kan være så urokkelig at den kan komme i konflikt med mer bevegelige elementer rundt seg.

Utfordringen i Tyrens tegn er å kunne slippe de verdiene, materielle eller ikke materielle, som ikke lenger tjener noen hensikt. Å alltid åpne opp for større sannheter i eget hjerte.

Det er tyrens kamp dette: Å jobbe uten stopp med å hamre frem det som er det aller edleste og aller sanneste.

 

Motsetningen til Tyren er Skorpionens tegn, der vi finner fullmånen tidlig fredag morgen. Skorpionen graver dypt, alltid under overflaten, og kan gi Tyren nettopp de egenskapene den trenger for å rydde vekk gammelt grums, sånn at mer lys kan slippe til og trenge inn.

 

Så ved denne fullmånen står vi ustrakt mellom det å stå stødig som Tyren i det som er sant for oss på den ene siden, og på den andre siden det å alltid å grave dypere og våge å konfrontere de delen av tilværelsen vår som ikke lener har livets rett. Buddhistenes viktigste religiøse høytid, Wesak, er knyttet til fullmånen i Tyren. I spennet mellom Tyren og Skorpionen feires innsikten som kom til Buddha.

 

God fullmåne!

Abonner på nye innlegg

Oppgi din epostadresse for å abonnere på nye innlegg.

Fullmåne og tid for refleksjon