En fullmåne i Værens tegn vil alltid hente frem følelser i oss som har med våre menneskelige relasjoner å gjøre. Og i enda sterkere grad så når fullmånen samtidig gir en måneformørkelse, som denne gang.

 

IMG_0148

 

Av årsaker som er beskrevet i denne artikkelen, vil sol-og måneformørkelse skje i noenlunde samme tegn flere ganger etter hverandre i løpet av 1-2 år. De kommer liksom i serier, før de skifter over til neste par med tegn.

Fra våren 2014 til høsten 2015 var det nettopp i Vær/Vekt at flere av disse formørkelsene fant sted, og de utfordret hver og en av oss kraftig på å se på våre relasjonsmønstre på en ny måte. Dette fordi relasjoner er et sentralt tema i Vær/Vekt. Viktige spørmål er: Hvordan kan jeg stå i en relasjon uten å gi slipp på min egen integritet? Hvordan kan jeg vise begge parter i en relasjon like stor respekt? Hvordan kan jeg stå fast ved mine prinsipper og verdier uten å overkjøre den andre? Når et tema berøres av  formørkelser, er det som om det vi jobber med blir større enn bare oss selv. Noe det blir tvingende nødvendig å finne en løsning på.

Det som ikke lenger virker må ut, for at det friske og kreative kan komme inn. Formørkelsene rister oss inn på spor vi kanskje egentlig ikke hadde tenkt å kjøre. I etterkant kan vi ofte se at selv der dette ga smerte på veien, har det i ettertid gitt åpning for nye perspektiv og større innsikt.

Fullmånen 23.mars er liksom en siste slenger i denne serien, og setter for denne gang et endelig punktum for prosessen vi har vært gjennom. Liksom en attpåklatt, mens vi egentlig allerede er i gang med nye prosesser. Det betyr at vi nå kan ta et skritt tilbake og betrakte alt som har skjedd, og for alvor integrere det i oss. Neste runde med måne- og solformørkelser med det samme intense og kollektive fokuset på relasjoner, vil ikke komme før i april 2022 .

Abonner på nye innlegg

Oppgi din epostadresse for å abonnere på nye innlegg.

Fullmåne og måneformørkelse i Værens og Vektens tegn, 23.mars