Nymånen 11.desember er særlig betydningsfull. Den finner sted i Skyttens tegn, som også er det tegnet Saturn vil befinne seg i frem til desember 2017.IMG_1067 Saturn sitt prinsipp er å teste ut og perfeksjonere, og der Saturn beveger seg over himmelen vil vi aldri være i tvil om hva som IKKE virker og hva vi må gjøre bedre.

Det er hard lærdom, men vi vet at det også er nødvendig.
Skyttens tegn handler om tro og om mening. Om frihet, fremmede kulturer og nye horisonter. Menneskerettigheter, rettferdighet og høye idealer. En grunnleggende tro på livet og på det gode, og en erkjennelse av at vi trenger å oppleve meningsfull sammenheng.
Når Saturn berører Skytten sine tema, vil vi nødvendigvis bli oppmerksomme på skyggesidene og utfordringene ved disse. Vi blir, enten vi vil det eller ikke, bevisste hva vi må endre for å finne idealer som er bærekraftige:
Som ikke skader, men som lar oss leve side om side med forståelse for hverandre.
Skyggesider ved Skytten kan være fanatisme og min mening over din mening. Det kan være overdrivelser, der argumentene ”tar av” og mister kontakt med praktisk virkelighet.
Frihet er viktig i Skyttens tegn, min frihet over din frihet kan være skyggen.
Saturn vil være i Skytten i enda to år. Kun tre ganger i løpet av denne perioden vil vi ha en nymåne i Skyttens tegn.
Dagene rundt nymåne er alltid en viktig tid for å sette ut intensjoner. Den beste medisinen, både for oss selv og for verden, er at vi bruker disse dagene til å gå inn i oss selv og kjenne på hva som er meningsfullt for oss.
Hva tror vi på?
Hvilke horisonter der fremme ønsker vi å fokusere på?
Hvordan kan det jeg tror på og finner meningsfullt bidra til å gi håp og optimisme og glede og entusiasme for meg selv og for verden? Vi ser ikke etter en fanatisk tro, som kun har som resultat at min mening må utkjempe din mening.
Det vi ser etter er den meningsfulle sammenhengen vi kan finne, om vi våger å bevege oss gjennom og bakenfor den personlige angsten og sågar smerten vi kan komme til å oppleve i møte med det som er fremmed og ukjent.
En integrert tro.
Kan vi kjenne dypere i oss selv, bak øyeblikkets preferanser, så kan vi finne tro og mening som også gir rom for ulikhetene.
God nymåne!

Om nymåne og fullmåne

Abonner på nye innlegg

Oppgi din epostadresse for å abonnere på nye innlegg.

Betydningen av tro. Og utfordringene, 11.desember 2015